Kategorier
Nyheter

Støtteerklæring til de streikende Tesla-ansatte i Sverige.

På Fellesforbundet Avdeling 1 sitt halvårsmøte, som ble holdt den 30.11.23, ble følgende uttalelse til støtte for de streikende Tesla-ansatte i Sverige vedtatt:

I Sverige har over 130 ansatte ved Teslas verksteder streiket siden 27. oktober. I tillegg har transportarbeidere ved havnene sørget for blokade og hindret lasting og lossing av Teslabiler, renholdere nekter å rengjøre Teslas lokaler, bygningsarbeidere nekter å vedlikeholde- og bygge på Teslas anlegg, elektrikerne utfører ikke service og vedlikehold av ladeparken rundt om i Sverige, posten nekter å levere bilskilt, slik at Tesla ikke får registrert nye biler. Det er stadig flere forbund som ønsker å bidra på en eller annen måte, til støtte for de Tesla-ansattes kamp for en tariffavtale.

Det er et nydelig bevis på solidaritet i praksis og vitner om hvor sterk fagbevegelsen er når vi står samlet.

I vår avdeling har vi en rekke medlemmer på ulike Tesla-verksteder i Oslo/ Akershus. Felles for dem alle er at arbeidsgiver ikke kjenner til at de er medlemmer. Så det er klart at vi har en interesse og følger de svenske verkstedarbeidernes kamp for det mest grunnleggende i arbeidslivet, tariffavtalen.

Som fagforening ser vi på det som vår plikt å stille oss solidarisk med de streikende, som er pionerer blant arbeiderne i kampen mot Tesla og Elon Musk. Dette er en kamp vi skal vinne sammen!

Fellesforbundet Avdeling 1, Oslo – Akershus